5233 sayılı kanun yönetmeliği

5233 sayılı kanun kimleri kapsar?

Kimlere Aylık Bağlanmaktadır? Terör eylemleri veya terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarar görerek yetkili sağlık kuruluşları tarafından birinci, ikinci veya üçüncü derece çalışma gücü kaybına uğradığı tespit edilen vatandaşlarımıza aylık bağlanmaktadır.

5233 sayılı kanun nedir?

Terör ve terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarar gören gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişiler bu zararlarının ulusal ve uluslararası yargı mercilerine gidilmesine gerek kalmaksızın hızlı, etkin ve adil bir şekilde sulhen karşılanması amacıyla çıkartılan 5233 sayılı Terör ve Terörle …

Terör mağdurları iş için nereye başvuracak?

Eyleme şehir dışından katılmış olan kişiler, olayın olduğu yer valiliğine kendi valilik, kaymakamlık ve T.C. Dış Temsilcilikleri eliyle başvurabilirler. Devletin diğer makamlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına yapılan başvurular da ilgili valiliğe gönderilir.

Terör örgütü kime denir?

Ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve sosyal düzeni tehdit eden, inandığı ideoloji ve değerler için sivil halka zarar vermekten çekinmeyen kişilere terörist denir.

Terörle Mücadele neye bakar?

Dış ve iç kaynaklı, yıkıcı, bölücü ve her türlü tehdit ve terör olaylarını bertaraf ederek halkımızın sevgi, kardeşlik, barış, huzur, güven, birlik ve beraberlik içinde hiçbir korku ve endişe hissetmeden yaşamlarını sürdürmesidir.

Sivil şehitlere verilen haklar nelerdir?

Bu Kanunlar kapsamında; ölüm yardımı ve harcırah ödenmesi, Sosyal Güvenlik Kurumunca dul ve yetim aylığı bağlanması, faizsiz konut kredisi verilmesi, şehit çocuklarından yüksek öğretimde katkı payı alınmaması, iş hakkı sağlanması, elektrik ve su ücreti indirimi, özel öğretim kurumlarından ücretsiz yararlanması, SGK …

Dünyanın ilk terör örgütü kimdir?

Haşhaşiler diye anılan, belki de dünyanın ilk terör örgütünün lideri Hasan SABBAH yaklaşık bin yıl öncesinde eşsiz pazarlama taktiğiyle, insanları gönüllü bir şekilde terörist eylemlerde bulunmaya sevk etmiş, bir dönemin sonunu hızlandırmış/getirmiştir.